Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Sfaturi Medicale

”Feri­ci­rea unui copil este o noţiune sim­plă, cel puţin mult mai sim­plă de rea­li­zat decât feri­ci­rea adulţi­lor. Copi­lul e feri­cit dacă este sănătos, dacă îşi are părinţii ală­turi, dacă se joacă cu ei şi vede că e iubit. Cei mici au nevoie de pre­zenţa fizică şi emoţio­nală a părinţi­lor. Pre­zenţa emoţio­nală înseamnă acti­vi­tăţi şi expe­rienţe tră­ite în comun de părinte şi copil (chiar dacă scurte şi apa­rent neîn­sem­nate). Părinţii tre­buie să ani­meze tim­pul petre­cut împre­ună cu copi­i­lor lor, să se plimbe şi să se joace împre­ună.” Sergiu Toma Dr. psiholog


Educația pentru sănătate reprezintă o verigă a educației pentru societate. Pentru a avea un copil sănătos trebuie permanent să analizăm/evaluăm evoluția fizică și cea mentală a acestuia. Deci, un părinte informat poate aticipa problemele de sănătate care apar pe neașteptate în viața celor mici. Abordarea unui mod de viață echilibrat și sănătos, recunoașterea siptomelor unei boli și prevenirea agravării acesteia, reprezintă cel mai important pas în salvarea vieții micuților noștrii.


Această pagină vă va oferi o gamă largă de informații medicale care pot răspunde la numeroasele întrebări pe care le aveți. Nu uitați...primul doctor al copilului e părintele. Deci, responsabilitatea noastră este să învățăm și să ne informăm permanent. Doar așa ne putem proteja copilașii, care-s miracolul vieții noastre. (Mulțumim site-lui http://www.sfatulmedicului.ro pentru informațiile oferite.)

Acest material a fost creat în cadrul proiectului „Centrul comunitar de sănătate mintală pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0-6 ani”. Dați clic pe ”articol” pentru a citi întregul material. 

Printre semnalele organismului cel mai frecvent întâlnite sunt stresul, durerea, foamea, oboseala, valorile ridicate de zahăr din sânge și creșterea în greutate. Dați clic pe ”articol” pentru a-l citi.

Rubeola, numită și pojar german sau pojarul de 3 zile, este o boală produsă de virusul rubeolic, care nu produce probleme pe termen lung. Dați clic pe ”articol” pentru a-l citi.

Merele sunt fructe grozave pentru sănătatea oricărei persoane. Cât de des ați auzit că un măr pe zi ține doctorul departe? Dați clic pe ”articol” pentru a citi întregul material. 

Pentru a avea o alimentație sănătoasă va fi nevoie să faceți schimbări nu doar în modul de a găti, ci și în modul în care faceți cumpărăturile. Dați clic pe ”articol” pentru a citi întregul material. 

Primăvara este sezonul în care majoritatea oamenilor se simt slăbiți și obosiți. Simptomele ca lipsa de energie, ameteala, senzație de rău... Dați clic pe ”articol” pentru a citi întregul material.

Obiceiul unei persoane de a-și roade unghiile este un comportament repetitiv din care rezultă distrugerea unghiilor și a pielii din jur. Acest obicei poate ascunde multe afecțiuni...Dați clic pe ”articol” pentru a citi întregul material. 

Urzica a fost folosită de secole pentru tratarea simptomelor alergice și nu numai. Aceasta este utilizată și pentru tratarea anemiei, artritei, reumatismului, etc. Dați clic pe ”articol” pentru a citi întregul material. 

Stresul și anxietatea reprezintă un teren propice pentru apariția unui atac de panică, iar în prezent este evident că stresul abundă în viețile noastre și a celor mici. Dați clic pe ”articol” pentru a citi întregul meterial.