Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Pentru a spori randamentul activităţii intelectuale a copilului, utilizează un câmp cromatic variat. Copiii crescuţi într-un mediu cromatic cu nuanţe coloristice diversificate şi bine alese au un nivel de inteligenţă şi o imaginaţie superioara celor crescuţi într-un mediu acromatic, monoton şi rece.


Copiii încep să diferenţieze culorile şi să le reţină numele în jurul vârstei de trei ani şi, prin urmare, încep să aibă preferinţe. Ai la dispoziţie foarte multe metode să-i ajuţi pe cei mici să înveţe culorile, transformând totul într-un joc distractiv. Poţi, de exemplu, să alegi o culoare a săptămânii şi să-i propui copilului tău să poarte haine de acea culoare şi să o folosească atunci când desenează. Poţi să-i prepari mâncare şi prăjituri în culoarea respectivă şi chiar să-i citeşti poveşti (cum ar fi "Scufiţa Roşie" dacă ai ales roşul).

Numiti Culorile

Exista numeroase modalitati prin care puteti vorbi despre culori. De exemplu: „cana este galbena” sau „mingea este albastra”. În acest fel veţi învăţa copilul care sunt diferenţele dintre culori. Aratati copilului culorile. De exemplu, in parc puteti sa indicati un leagan rosu sau o banca verde. Mergeţi pe linia albă sau galbenă din parcare.

Jucati Jocuri cu Culori

Cumparati cartonase colorate si construiti castele cu ele. Sau separati cuburile galbene de cele rosii. Folositi-va imaginatia pentru a crea tot felul de jocuri cu ajutorul culorilor. Realizati impreuna cu copilul diverse obiecte din plastilina sau din hartie colorata. Aceste exercitii vor dezvolta creativitatea copilului.

Culoarea Preferata

Intrebati copilul care este culoarea lui preferata si imbracati-l in haine de culoarea indicata. Se poate intampla la inceput sa existe confuzii intre culori. In astfel de situatii trebuie sa-l corectati, in niciun caz nu certati copilul si nu-l pedepsiti. Unii copii sunt incapabii sa distinga culorile. Dar acest lucru este evident si devine un semnal de alarma daca, la varsta de 6-7 ani inca apar dificultati. In acest caz este indicata interventia unui specialist.

In Lumea Culorilor

Viata noastra este plina de culoare. Fie ca e vorba de haine, mancare, natura culorile ne insotesc peste tot. Prin urmare este important sa profiti de fiecare oportunitate pentru a invata copilul sa recunoasa culorile.

Sa Invatam Culorile Principale

Pentru inceput ajutati-va copilul sa invete culorile primare. In acest scop, ar trebui sa-i cumparati jucarii in culorile principale: rosu, albastru si galben. Astfel cand veti introduce alte culori copilul le va sesiza mai repede.

ROSU - Culoare primara

GALBEN - Culoarea Primara

ALBASTRU - Culoare Primara