Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Ce sa stie copilul despre DREPTUNGHI?


 • Sa recunoasca in mediul ambiant forma geometrica de dreptunghi. Exemplu: copilul spune ca usa si caietul au forma de dreptunghi, masa si ferestrele au si ele forma de dreptunghi.)


 • Sa deseneze forma geometrica patrat si dreptunghi peste o linie deja trasata, dupa model sau fara model. (Exemplu: Deseneaza un patrat si un dreptunghi.)


 • Sa transforme dreptunghiul si patratul in diferite obiecte. (Exemplu transforma dreptunghiul intr-un televizor si patratul in servetel.)


 • Sa construiasca din betisoare, paie sau bete de chibrit formele geometrice invatate. (Exemplu: asaza betisoarele, astfel incat sa formeze un patrat si un dreptunghi.)


 • Sa grupeze formele geometrice in functie de criterii date: forma, culoare, marime, grosime si sa motiveze apartenenta unei forme la o multime deja formata. (Exemplu: Formeaza grupa dreptunghirilor mici si rosii)


 • Sa execute desene decorative/artistice, constructii folosind formele geometrice. (Exemplu: construieste un robot din forme geometrice decupate).

Ce trebuie sa stie micutul elev despre PATRAT?

 • Sa aleaga dintr-o grupa de obiecte cu diverse forme doar pe cele care au forma de patrat. (Exemplu: intr-o imagine cu diverse obiecte, alege tabloul, cubul, batista pentru ca au forma de patrat.)

 • Sa dea exemple de obiecte din mediul inconjurator care au forma de patrat. (Exemplu: ”Perna mea are forma de patrat”; ”Cartea cu dinozauri are forma de patrat”; ”Oglinda este patrata." etc)

 • Sa formeze grupe de patrate dupa culoare sau marime. (Exemplu: sa aleaga dintr-o multime cu diverse forme geometrice, mari si mici, de culori diferite, doar patratele mari sau patratele rosii.)

 • Sa redea forma de patrat in diverse modalitati: desen, pictura, modelare. (Exemplul 1: sa deseneze dupa un contur dat forma unui patrat mare, folosind carioca groasa, creion, pensula; Exemplul 2: sa aseze 4 betisoare, chibrituri, sticksuri, pentru a forma un patrat; Exemplul 3: sa deseneze in nisip sau faina forma unui patrat folosind betisorul sau degetul)

 • Sa foloseasca in viata cotidiana cuvantul ”patrat” atunci cand trebuie sa spuna forma unui obiect. (Exemplu: ”Ceasul este patrat.”, „Tortul are forma de patrat.”).

Repetarea constanta a noilor notiuni matematice este foarte importanta, iar jocul este cea mai buna modalitate care poate ajuta micutul student sa consolideze formele geometrice.


Pentru această activitate/joc, aveţi nevoie de diferite forme geometrice puteti chiar sa folositi jucariile copilului si unele obiecte din casa Dacă nu aveţi astfel de forme geometrice, le puteţi confecţiona foarte simplu din carton. Decupaţi dumneavoastră (sau copilul dacă este mai mare) 4 forme (2 mai mici si 2 mai mari) de triunghi, 4 forme diferite de cerc, 4 forme de dreptunghi, 4 forme de pătrat. Împreună cu copilul vopsiţi câte două forme în cele patru culori: roşu, albastru, verde şi galben. Astfel veţi obţine câte două piese de acceaşi coloare Cereti micutului sa selecteze formele geometrice dupa culoare, dupa marime si dupa forma. Permanent ajutati-va copulul atunci cand este confuz, dar trebuie sa aveti rabdare si sa-i dati timp de gandire. Dupa aceasta recapitulare treceti mai departe la urmatoarele lectii de geometrie.