Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

DEZVOLTĂ INTELIGENȚA COPILULUI TĂU

Creierul copilului continuă să crească și să se dezvolte încă 4-5 ani de la naștere, apoi numărul neuronilor rămâne relativ constant până la finalul vieții, doar conexiunile interneuronale mai cresc. De aceea stimularea inteligenței copilului în primii ai de viață este esențială pentru capacitatea cerebrală a acestuia.

Studiile de specialitate au demonstrat că activitatea fizică crește de trei ori mai mult capacitățile intelectuale atât ale copiilor, cât și ale adulților. Plimbările și jocurile în aer liber, care implică multă mișcare sunt esențiale pentru dezvoltarea inteligenței micuților. Jocurile cu mingea, cu palmele, mici alergări, etc, dezvoltă foarte mult și capacitățile motrice ale copilului. Dacă ați făcut exerciții cu bebe, veți observa că începe să meargă de la o vârstă foarte mică, pentru că are muschiuleții tonici. Astfel că până în doi ani puteți deja ieși la joacă.

Ce trebuie să mai știi despre copilul tău

Dezvoltarea senzoriala este specifica primelor 3 luni de viata. Dupa nastere, nou nascutul isi dezvolta treptat inteligenta emotionala. El traieste in continuare in simbioza cu mama, asteptand raspunsul ei imediat si care nu se poate negocia, la nevoile lui (contactul piele la piele, instalarea lactatiei si iubirea ei neconditionata). Energia pentru atasamentul fiecarui nou nascut ca individualitate este sustinuta inca din timpul sarcinii prin relatia de iubire si atasament dintre mama si bebe, care se consolideaza intr-un mod unic si profund dupa nastere.

Desenatul

Este foarte important ca micuțul să deseneze și să coloreze cărti. Trebuie să învețe culorile, dar și cum acetea apar în natură, adică să învețe să le coreleze cu realitatea, Poate începe să învețe și numele unor obiecte/forme/animale. Aveți grijă să specificați copilului că se desenează doar pe foi sau să nu ii dați carioci/creioane la dispoziție dacă nu doriți să aveți toți pereții desenați și nu numai.

Jocul cu păpușile și cu alte jucării

Cel mic trebuie să aibă grijă de păpuși, ursuleți și de alte jucării. Trebuie să înceapă să empatizeze cu acestea și atunci când rupe o păpusă, trebuie să- l facem să înțeleagă că nu este bine. "Nu o rupe că o doare". Prin această expresie micuțul va înțelege că nu este bine ceea ce face și că trebuie să-și iubească "prietenii nevorbitori" care îi stau permanent alături.

Cântatul

Iată un al joc care stimulează copilul atât la învățarea cuvintelor, cât și la dezvoltarea "urechii muzicale". Cântecele foarte scurte, pentru copii, pot fi învățate prin repetare, chiar dacă micuțul poate că nu înțelege încă ce zice.

Găsește jocuri potrivite pentru vârsta lui

Nu lăsa sub nici o formă copilul în fața televizorului la desene animate sau în fața calculatorului, decăt după 3-4 ani. Și atunci când începeți, lăsați-l să vizioneze doar un film. Foarte important este să atrage-ți atenția copilului cu alte activități educative, cum ar fi: pune-i la dispoziție o carte de colorat prin care să învețe culorile; priviți împreună cărți cu animale, în acest fel îl ajutați să descopere lumea înconjurătoare, etc.

Interacțiunea cu alți copii

Încă de la această vârstă trebuie să ii găsiți prieteni. Aceasta pentru că trebuie să învețe să se "socializeze" cu cei din jur, să mai cedeze din când în când, să nu se lase păcălit și să invețe să fie prietenos cu copii și persoanele cu care intră în contact.