Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Beneficiile muzicii la copii

Inca de la nastere, odata cu primele cantece de leagan fredonate de mama, si continuand cu cantecele invatate la gradinita si la scoala, si mai apoi, cu pasiunea pe care cei mai multi dintre adolescenti si tineri o au pentru diverse formatii sau interpreti, muzica are un rol fundamental in cladirea dezvoltarii personalitatii unei persoane.


Potrivit psihologilor, inteligenta muzicala a copiilor si a oamenilor, in general, este la fel de importanta in viata precum inteligenta logica si matematica sau precum inteligenta interpersonala. Importanta studierii muzicii si a dezvoltarii inteligentei muzicale a fost descoperita de-a lungul timpului, observandu-se ca pana si cei micuti, de varsta prescolara pot distinge cu usurinta ritmul, bataile muzicii si uneori, chiar notele muzicale, fara sa fi invatat in prealabil aceste lucruri.


Este demonstrat faptul ca muzica are o influenta pozitiva asupra dezvoltarii cognitive a copiilor, a memoriei si a relationarii acestora cu alte persoane de varsta lor si nu numai. Spre exemplu, copiii de varsta prescolara care participa la activitati muzicale de grup, precum diverse joculete muzicale sau interpretarea diferitelor cantecele specifice varstei lor, vor fi mult mai sociabili, deschisi, vor cumunica mai bine si vor avea increderea de sine dezvoltata.


Pentru o dezvoltare cognitiva rapida, specialistii recomanda de asemenea, pentru copii, studiul unui instrument muzical pe placul copilului, cum ar fi chitara, pianul, vioara, etc. Este demonstrat faptul ca studierea unui instrument sau cantatul cu vocea presupune dezvoltarea sentimentelor de multumire si incredere de sine, stimuland in acelasi timp actiuni complexe de coordonare a miscarilor si concentrare sustinuta. Cantatul la pian, chitara sau vioara, spre exemplu, contribuie la utilizarea unor zone din creier care nu sunt folosite in mod normal, in activitatile de zi cu zi.

Cântece pentru copii

Pentru o dezvoltare cognitiva rapida, specialistii recomanda de asemenea, pentru copii, studiul unui instrument muzical pe placul copilului, cum ar fi chitara, pianul, vioara, etc. Este demonstrat faptul ca studierea unui instrument sau cantatul cu vocea presupune dezvoltarea sentimentelor de multumire si incredere de sine, stimuland in acelasi timp actiuni complexe de coordonare a miscarilor si concentrare sustinuta.


 Cantatul la pian, chitara sau vioara, spre exemplu, contribuie la utilizarea unor zone din creier care nu sunt folosite in mod normal, in activitatile de zi cu zi.