Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Categories

- Lectia 1 - 3

- Lectia 2 - 3

- Lectia 3 - 3

- Lectia 4 - 3

- Lectia 5 - 3

- Lectia 6 - 3

- Lectia 7 - 3

- Lectia 8 - 3

- Lectia 9 - 3

- Lectia 10 - 3

- Lectia 11 - 3

- Recapitulare

Invatarea ALFABETULUI la prescolari

Alfabetul sau invatarea literelor reprezinta piatra de temelie pentru dezvoltarea scrierii si citirii la copii. Fiecare copil are propriul ritm in care deprinde forma si intelesul literelor.


Varsta prescolara este ideala pentru a-i face cunostinta cu lumea fascinanta a literelor. Afla cum il poti ajuta pe micut sa invete mai usor litere prin metode amuzante si jocuri dragute!


Pe la varsta de 3 anisori copiii pot recunoaste deja primele litere. Daca micutul a fost stimulat indeajuns de mult cand era mai mic si ii citeai mereu povesti si jucai cu el joculete care ajutau la invatarea literelor, la 4-5 ani el poate fi apt sa identifice majoritatea literelor alfabetului.

Cum il inveti pe cel mic ALFABETUL?

In primul rand trebuie sa ai multa rabdare cu micutul tau. Fiecare lectie nu trebuie sa dureze mai mult de 5-10 minute. In functie de interesul pe care-l manifetsa micul scolar, acestea se pot scurta sau prelungi.


Specialistii recomanda ca intr-o sesiune de invatat sa nu folosesti mai mult de 5 litere. Nu te enerva si nu fii dezamagita daca micutul tau nu reuseste sa le asimileze foarte repede. Fiecare copil o face in felul lui! Unii pot invata tot alfabetul in 3 luni, in timp ce altii intr-o luna dau gata toate literele.

Numele Copilului si Alfabetul

Ia o coala de hartie si pune-o in fata copilului tau. Scrie pe ea litera cu care incepe numele lui. De exemplu, daca numele este Andrei, scrie litera "A", apoi pronunt-o in fata lui cat mai clar. Scriind literele in fata copilului, acesta are posibilitatea sa vada cum se scrie correct fiecare litera in parte.


Roaga-l sa pronunte dupa tine. De cate ori reuseste, lauda-l si incurajeaza-l. Este posibil sa fii nevoita sa repeti litera de mai multe ori. Apoi treci la urmatoarea litera din numele copilului. Dupa ce o pronunta, nu uita sa revii si asupra celorlalte litere pe care din nou le vei scrie si le vei pronunta clar. Cand ai terminat cu toate literele numelui, treci la prenume si apoi la alte cuvinte care contin si alte litere ale alfabetului, pana le epuizezi pe toate. 

Cartea - ALFABET

Realizarea unei carti impreuna cu micutul este una dintre cele mai distractive, dar si educative activitati artistice pe care le puteti face impreuna. Asamblati carticica punand atatea foi cate litere are alfabetul. Gauriti-le si legati-le cu sfoara. Nu uitati de coperti. Pune-l pe micut sa deseneze copertile dupa bunul plac.


Apoi, incepeti cu prima litera. Scrieti litera "A" intr-un colt, iar apoi provoaca-l pe micut sa isi puna imaginatia la incercare si sa spuna cat mai multe cuvinte cu respectiva litera. Cautati impreuna imagini cu respectivele cuvinte si lipite-le sau - daca nu gasiti – desenati obiecte care incep cu aceasta litera. Apoi treceti la urmatoarea litera si asa mai departe pana alfabetul este gata.

Fursecuri in forma de litere

Fa impreuna cu micutul o sedinta de gatit si cumpara forme de fursecuri in forma de litere. Apoi incepeti sa coaceti literele. Formati cuvintele din ele si apoi mancati-le cu pofta. De fapt, puteti face si un joculet dragut si sa il rogi sa scrie din fursecuri un cuvant simplu si scurt sau sa gaseasca o anumita litera pe farfurie si astfel va primi un fursec sa il pape. Nu uita sa lauzi eforturile lui! Merita!

Omida-ALFABET

Realizarea unei omizi din literele alfabetului este o activitate portivita prin care prescolarii pot insusi litere. Luati mai multe coli de hartie colorata. Fa impreuna cu copilul cercuri din hartie pe care le decupati impreuna in atatea exemplare cate litere are alfabetul.


Apoi, ajuta-l pe copil sa scrie literele pe o parte a fiecarui cerc. Pentru a fi si mai interesant, la fiecare litera roaga-l sa iti spuna si cate un cuvant care incepe cu litera respectiva. De exemplu la litera A poate sa spun ac, ananas, apa etc. Scrie-ti impreuna pe spatele cercului cu litera respectiva cuvantul spus de copil.


Chiar daca el nu stie sa scrie, fa-o in fata lui. Nu trebuie sa terminati toata omida intr-o zi. Cand ati terminat de scris literele, incepeti sa le asezati in ordine, lipind cate o margine a fiecarui cerc de urmatoarea, pentru a insirui omida. Faceti si un cap dintr-un cerc separat si roaga-l pe copil sa il deseneze.

Literele cu magnet pentru frigider

Cumpara cat mai multe litere cu magnet pentru frigider si lipeste-le. Lasa-l sa se joace cu ele si sa faca tot felul de combinatii. Il poti indruma subtil si il poti invata tot felul de cuvinte, repozitionandu-le continuu. Este un mod amuzant si distractiv pentru micut sa descifreze unviersul literelor.