Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Jocuri Educative

Deoarece trăim într-o epocă în care tehnologia sau lumea virtuală s-a extins vertiginos în toate apectele vieții, încă de la vârste extrem de fragede, copiii noștri sunt expuși la un nivel de informații mult mai diversificat și avansat. Acum, să aflăm pe scurt, care sunt beneficiile și dezavantajele pe care le prezintă utilizarea computerului sau a tabletei? Oamenii de știință au constatat că acei copii care folosesc computerul încă din timpul grădiniței, au aptitudini de inteligență vizuală specifice utilizării tehnologiei computerizate. De asemenea, un beneficiu incontestabil se remarcă în rândul copiilor cu nevoi speciale, care nu pot participa în programele educaționale tradiționale din cauza problemelor de sănătate pe care le au.


Însă, nu ignorați dezavantajele utilizării acestora. Cel mai mare risc asociat cu utilizarea excesivă a computerului constă în privarea de experiențe de viață esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copilului dumneavoastră. Jocul fizic, care-l ajută să se dezvolte din punct de vedere social, emotional, fizic și cognitiv, va fi înlocuit tot mai mult cu jocul virtual. De aici și riscul obezității. Din cauza utilizării excesive a computerului, pot apărea probleme grave de vedere, care treptat pot duce la miopie progresivă. De asemenea, jocurile nepotrivite pentru vârsta lor, pot crește gradul de agresivitate și nedorite deviații de comportament.

Sfaturi pentru părinți

Timpul petrecut la calculator (televizor, tabletă) trebuie să fie de calitate și trebuie să aibă și o limită bine stabilită încă de la început. Mai exact, copilul nu trebuie să stea în fața ecranului atat cât dorește, ci trebuie să respecte programul stabilit de dumneavoastră. Nu uitați să-i explicați motivul care vă determină să stabiliți acel program, vorbindu-i și despre dezavantajele utilizării acestora.


Deci, specialiștii recomandă ca micuții cu vârste cuprinse între 3-5 ani să nu petreacă mai mult de 15 minute la calculator, într-o zi. După vârsta de 5 ani, timpul poate crește treptat, în funcție de nevoile copilului, însă fără a depăși 2 ore pe zi. NU UITAȚI! Timpul îndelungat petrecut în fața calculatorului, solicită foarte mult vederea celor mici și contribuie negativ la dezvoltarea fizică și intelectuală a acestora.


De reținut! Nu este bine să le interziceți micuților să învețe tainele calculatorului. Însă, dacă tot le dați voie să-l folosească, așa cum am spus mai sus, trebuie să stabiliți limitele de timp. Nu uitați să verificați: ce site-uri accesează, unde își face cont și ce detalii oferă despre el, familia lui și contul dumneavoastră bancar . Discutați aceste lucruri cu cel mic și explicați-i că trebuie să-și păstreze intimitatea în lumea vitruală. Oferiți-i alternative de joc distractive pentru timpul liber. Cursuri de pictură, de teatru, de dans, sunt mult mai utile și mai placute decât navigatul pe internet. Până la o anumită vârstă, cât mai mare, copiii nu trebuie să aibe calculatorul în camera lor, ci trebuie să stea la vedere. Așa veți evita tentația acestuia de a intra pe site-urile nepermise.

Jocuri gratuite pentru copii

Descopăr România Colorând-o

Un veritabil tur al României în imagini, acest program, mai mult decât un simplu program de colorat, este o invitație la a descoperi frumusețile și diversitatea peisajelor, bogățiilor și atracțiilor României. Dați clic pe imaginea de mai sus pentru a instala jocul.

Povestea lui Dințișor

Este necesar ca încă de la vârste mici copiii să învețe despre igiena dentară. Dințișorii trebuie îngrijiți pentru a fi sănătoși, iar PiticClic îi ajută pe micuți să înțeleagă de ce este atât de necesar periajul dentar. Dați clic pe imaginea de mai sus pentru a instala jocul.

Să Învățăm Ceasul

Ne uităm la ceas în fiecare zi de nenumărate ori și totuși, când vine vorba să învățăm copilul să citească ceasul, ne blocăm. Programul de față ajută copilul să învețe citirea orelor într-un mod plăcut și distractive. Dați clic pe imaginea de mai sus pentru a instala jocul.

ABC-ul Circulației

Jocul are ca scop dezvoltarea unor deprinderi de comportare civilizată pe stradă, înţelegerea necesităţii respectării semnelor de circulaţie şi a rolului poliţistului în dirijrea circulaţiei pe stradă. Dați clic pe imaginea de mai sus pentru a instala jocul.

Pufălosul - Prietenul Meu

Faceți cunoștință cu Pufălosul, un pisicuț colorat, vessel și amuzant. Acesta îl va ajuta pe micuț să descopere părțile corpului, culorile, dar și bucuria de a se juca împreună cu animalul său virtual. Dați clic pe imaginea de mai sus pentru a instala jocul.

Dinozaurii Isteți

Echipa micilor exploratori se află într-o pădure tropicală, căutând drumul către o peşteră despre care s-a auzit că ar adăposti dinozauri. Cu cât descoperă mai repede indiciile și trec probele la care sunt supuși, exploratorii sunt tot mai aproape de peşteră. Dați clic și instalați jocul.

Plimbă Ursul 

Pornește la drum cu "Plimbă Ursul”! Copilul dumneavostră poate aduna cât mai multe animăluțe în autobuz pe care le va lasa apoi în stații pentru a strânge puncte. Acest joc îl va învăța pe cel mic să conducă mereu prudent, să oprească la trecerile de pietoni și să fie atent la semne de circulație. Dați clic pe imaginea de mai sus pentru a instala jocul.

Povești audio pentru copii I

Cu toții știm că celor mici le place să asculte povești! Răsfăța-ți copilul și ajută-l să își îmbogățească vocabularul ți imaginația cu ajutorul acestor minunate povești, basme și legende audio atent selecționate. Descoperiți împreună lumea minunată a poveștilor scrise de autori celebrii și iubiți de toți copii. Dați clic pe imaginea de mai sus pentru a instala jocul. 

Povești audio pentru copii II

Ajuta-ți copilul să-și dezvolte vocabularul, imaginația și inteligența în lumea poveștilor nemuritoare, a basmelor și a legendelor oferite de această aplicatie. Eroii poveștilor, buni sau răi, il vor învăța pe copilul tău diferența dintre Rău și Bine și îi vor conferi o atitudine optimistă asupra vieții. Dați clic pe imaginea de mai sus pentru a instala jocul.