Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Categories

- Micul Dejun

- Masa de Pranz

- Masa de Seara

Alimentația Echilibrată și Hrana Sănătoasă

Orice părinte își dorește un copil sănătos și să-i ofere acestuia o viață sigură și liniștită. Dar oare cum îi putem oferi o viață sănătoasă, dacă nu știm ce înseamnă o alimentație echilibrată? Mi-am dorit să includ acest subiect și să răspund la această întrebare, împărtășindu-vă o parte din informațiile care m-au ajutat să-mi dau seama de ce are nevoie fiul meu pentru a crește armonios. Aici voi adăuga și rețetele delicioase care au încântat burtica prichindelului meu. Însă, nu doar părerea mea contează. Cu siguranță și dumneavoastră ați descoperit numeroase mâncăruri sănătoase și ușor de preparat. Așa că, așteptăm să primim rețete, informații și sugestii pe adresa de email [email protected]

Alimentele sănătoase pentru copilul tău

Așa cum știți, nu este întotdeauna simplu să îi convingem pe cei mici să manânce sănătos. Însă, efortul merită din plin, deoarece o alimentație echilibrată încă din copilărie scade riscurile multor boli la vârsta maturității, cum ar fi osteoporoza, cariile sau diabetul. În plus, cifrele arată că în prezent, numărul copiilor supraponderali cu vârsta cuprinsă între 3-17 ani este în creștere alarmantă, o treime dintre aceștia fiind chiar obezi. Cauzele reprezintă o combinație de viață de alimentație nesănătoasă, bogată în calorii și o scădere drastică a activităților fizice zilnice, o bună parte din timp fiind petrecută în fața calculatorului sau a televizorului.


Deci, copii trebuie să se hidrateze suficient, să consume multe legume și fructe iar cea mai mare proportie de conținut caloric să rezulte din alimentele bogate în carbohidrați buni (cereale integrale, pâinea integrală, pastele întegrale, orezul brun, fasolea, lintea, năutul, ovăzul, cartofii etc.), evitând din timp carbohidrații răi (toate produsele din făină albă) care se digeră greu și încetinesc metabolismul.


Carnea, ouăle și produsele lactate trebuie să facă parte din meniul regular. Acestea au un conținut bogat în proteine, vitamine și minerale, asigurând o cantitate importantă de calciu care este absolut necesar în dezvoltarea normală a sistemului osos. În timp ce porțiile de lapte și iaurt sunt permise de trei ori pe zi, carnea și ouăle ar trebui consumate mai rar, de preferabil de două trei ori pe săptămână. Alimentația strict vegetariană nu este recomandată copiilor, deoarece se creează carențe de vitamine și minerale grave, cum ar fi vitamina B6 și B12, vitamina C, vitamina A, acidul folic, calciul și fierul , Grăsimile și uleiurile precum untul sau uleiul de măsline reprezintă substanțe nutritive elementare pentru corp, respectiv pentru celule și hormoni. Datorită densității acestea trebuie adăugate în cantități mici.


De regulă, copiii fac mai multă mișcare decât adulții. De aceea, consumul de energie trebuie să fie proporțional cu greutatea corporală. Pentru a evita scăderile de energie, este important ca pe lângă cele trei mese principale ale zilei să includeți alte două gustări, dimineața târziu și după-masă. Pentru a afla mai multe informații despre ce este bine să consumăm și căt, dați clic pe Piramida Alimentelor. De asemenea, articolele ”Hrănește-ti corpul în mod sănătos” , ” Cât și ce trebuie să mănânce copilul la 3-6 ani”, vă vor oferi informațiile necesare pentru a vă crește copilul armonios, hrănindu-l sănătos.