Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Categories

- Lectia 1

- Lectia 2

- Lectia 3

- Lectia 4

Sa Invatam Formele Geometrice

Prescolarul simte o nevoie continua de cunoastere, este avid dupa informatii, pentru a cunoaste lumea in care creste. Invatarea formelor geometrice, a marimilor si a culorilor este primul pas spre invatarea notiunilor artimetice de baza.


Cele mai multe jocuri pentru copii opereaza cu toate aceste trei concepte, deoarece cu cat sunt mai multe notiuni implicate intr-un joc, cu atat mai complexa este activitatea creierului.


Formele geometrice in sine includ notiuni de matematica. Prin numararea laturilor si identificarea marimii acestora, invatam sa diferentiem formele geometrice intre ele. De exemplu:


-          Cercul este rotund, are zero laturi;

-          Triunghiul are trei laturi: "tri" vine de la cuvantul trei;

-          Patratul are patru laturi: "patrat" vine de la cuvantul patru;

-          Dreptunghiul are tot patru laturi, insa nu sunt toate egale ca la patrat, ci sunt egale doua cate doua.


Invatarea formelor geometrice poate fi usor combinata cu invatarea culorilor, prin folosirea formelor geometrice de diferite culori. Copiii mici pot fi invatati cel mai bine formele geometrice, marimile si culorile acestora daca le vad. Si ce metoda este mai potrivita pentru cei mici decat desenatul sau coloratul. Asa ca inarmeaza-te cu planse sau coli albe de hartie, cu foarfeca si creioane de colorat si incepe sa desenezi forme geometrice si sa le decupezi.

Jocuri care implica formele geometrice

Jocuri care includ formele geometrice sunt si cuburile inscriptionate cu litere sau jocurile de lemn care presupun potrivirea formelor in locurile corespunzatoare. Acestea din urma asociaza de cele mai multe ori si notiuni legate de cunoasterea animalelor.


Jocurile cu creta pe asfalt pot si ele sa contina notiuni de forme geometrice si culori, pe care le putem strecura pana la urma in aproape orice situatie sau in orice alt joc, pentru a-l convinge pe cel mic sa utilizeze si sa isi fixeze cunostintele.

Să Învățam Formele Geometrice  

LECȚIA 3 - Ovalul și Trapezul

LECȚIA 4 - Semiovalul

In magaine se gasesc jocuri cu forme geometrice colorate si de marimi diverse, insa le putem confectiona si acasa. Alta varianta este sa il coloram cu tempera sau carioca impreuna cu cel mic. Ne putem folosi si de cubuletele pentru construit.


Abordarea jocului cu forme geometrice poate porni, in functie de varsta, in moduri diferite. Daca cel mic nu asimileaza inca numele formelor geometrice, incercam numai identificarea vizuala simpla, grupand formele care:


-          Seamana intre ele ca forma;

-          Seamana intre ele ca si culoare;

-          Seamana intre ele ca marime.


In cazul in care copilul este suficent de mare pentru a numi formele, ne folosim pur si simplu de ele adaugandu-le la abordarea de mai sus. Aditional, putem sa alaturam forme geometrice astfel incat sa formam altele sau sa simbolizam obiecte, cum ar fi o casuta alcatuita dintr-un patrat cu un triunghi deasupra, etc.