Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Ghicitoare

Cinci voinici…

Nici mari, nici mici,

Faci cu ei

Tot ce vrei.

Scrii, Joci mingea, Impletesti

Chiar palate construiesti.

Degetele

Degetel - Poezie

Am un deget Mic la mana,

Care mic o sa ramana,

Chiar si cand eu voi fi mare.

Parca nu i-as da mancare.

Degetelul meu cel Mic,

Daca vreau, pot sa-l ridic.

Daca vrea draga bunica,

Il vedem pe Iepurica.

Umbra lor pe un perete

Daca-o misti pe indelete,

Vezi tot felul de minuni,

Caprioare si pauni,

Iepuri, pasari care canta

Si doi ursuleti la tranta.

Ti-a placut, Degetel?

- Da, da, sigur ca

Mi-a placut,

Dar mai da

Inca-o data, pe perete,

Filmul asta, pe-ndelete!

Inelarul - Poezie

Am un deget cu inel

Si ma uit mereu la el.

Dar fetita il intreaba

Cand si pentru care treaba

A primit inelul sau?

El e trist, ii pare rau

C-a uitat pentru ce har

I s-a dat inelu-n dar.

Of, de ce n-are habar?

Si uituc, si Inelar!

Sa invatam degetelele!

Daca folositi si degetelele in procesul de invatare a numerelor, este foarte important sa-l invatati pe cel mic si numele acestora. Pentru ca aceasta misiune sa fie mai usoara, va vorm oferi povesti, ghicitori si filme care sa-i stimuleze curiozitatea copilului si sa-l familiarizeze cu noile notiuni.

Povestea Degetelor

A fost odata ca niciodata o familie. Familia celor cinci degete: degetul cel mare, aratatorul, mijlociul, inelarul si degetul cel mic. Toti erau frati buni, se ajutau mereu, faceau totul impreuna. Si tare bine se distrau: mancau, se jucau, desenau, il ajutau pe regele lor, un baietel tare simpatic, la orice acesta dorea sa faca.


Dar de la o vreme degetul cel mare nu se mai simtea bine, ii tot venea sa planga si lacrimile lui se strangeau si il faceau pe zi ce trecea tot mai rosu si mai trist. Si asta pentru ca baietelul il baga mereu in gura si-l sugea. Degetul cel mare il iubea tare mult pe baietel si doar era al lui, nu putea decat sa-l asculte dar el vroia sa fie langa fratii lui.


Familia degetelor a inceput sa fie ingrijorata. Si la fel si gura baiatului: dintii erau tot mai nemultumiti ca nu mai au loc destul...


„Ce sa facem? Ce sa facem? Cum sa ajutam pe fratele si pe regele nostru?” strigau degetele. Ambele maini ale regelui s-au impletit si au inceput sa se sfatuiasca cum sa faca. Dupa mult timp, degetul cel mic a venit cu solutia salvatoare:

“Dragii mei, ne putem ajuta fratiorul gasindu-i regelui nostru preamarit un prieten adevarat cu care sa se joace si sa fie mereu langa el, zi si noapte. Atunci cand va vrea sa ne ia fratiorul si sa-l bage in gura, va putea sa-l ia in brate pe prietenul lui, va vorbi si se va juca cu el. E prietenul lui si doar al lui.


“Dar unde e acest prieten? Unde?”

“Ei bine, haideti acum cu mine...e timpul sa mergem!”


Degetele si-au urmat fratele, avand incredere in el, caci, desi este cel mai mic, e foarte istet si descurcaret. Acesta i-a dus pana la jucaria pe care si-o dorea cel mai mult baiatul nostru.


Tare mult s-a minunat si s-a bucurat baiatul din poveste. Era chiar jucaria pe care o cauta. Iar de degetelele lui va va grija cu siguranta de acum incolo!