Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Categories

- Capitolul I

- Capitolul II

- Capitolul III

- Capitolul IV

ALFABETUL - Grupa Mare

Procesul de familiarizare a celor mici cu literele alfabetului începe încă de la vârsta de 2-3 anișori. La început, adică la grupa mică, se vor folosi doar filme scurte care au ca temă alfabetul. Vizionarea acestor filme vor stimula memoria auditivă și vizuală a celor mici, fiind un real suport în memorarea sunetelor corespunzătoare fiecărei litere. Vă recomand să nu vă solicitați prea mult copilul cu tot felul de jocuri complexe care mai mult îl obosesc decăt să-l ajute.


La grupa mijlocie, trecem la etapa a doua a procesului de familiarizare a preșcolarilor cu literele din limba română. De acestă dată, cei mici vor înțelege ce înseamnă sunetul unei litere, că acelui sunet îi corespunde o literă de tipar, și că această literă de tipar poate fi mare (majusculă) sau mică. Consolidarea acestor noțiuni noi va avea la bază jocul și exercițiul, folosindu-se fișele de luru și fișe recapitulative.


O altă provocare este la grupa mare. Acum este etapa când cei mici vor înțelege că în limba română avem și litere de mână. Aceste litere vor fi folosite atunci când vor începe exercițiile de scriere. Familiarizarea preșcolarilor cu literele de mână se face ușor, folosindu-se jocuri și exerciții mai complexe și mai solicitante. Repetarea și recapitularea acestora este absolut necesară. Deci, cu răbdare, începeți să vă încurajați copilul să cunoască lumea miraculoasă a ALFABETULUI limbii române.